Vertaislaina

vertaislainaVertaislainaaminen on suhteellisen uusi tapa ottaa lainaa. Vertaislaina tarkoittaa lyhykäisyydessään lainaamista ihmiseltä ihmiselle. Pankit siis eivät liity vertaislainaamiseen mitenkään, vaan lainaa tarjoavat yksityishenkilöt.

Vertaislainaa tarjoavat sijoittajat, jotka luonnollisesti hakevat tuottoa lainaamisesta korkojen avulla. Pikalainaa tarvitseville henkilöille tämä lainaamisen muoto on myös usein kannattava, koska korot ovat usein alhaisemmat, kuin suurimmassa osassa ns. normaaleja pikavippejä tai pienlainoja tarjoavissa palveluissa.

Vertaislainaaminen on tehty tänä päivänä helpoksi netissä toimivien välittäjien avulla. Nämä välittäjt yhdistävät sijoittajat ja lainaajat vaivattomasti. Alta löydät netin suosituimmat palvelut, joiden kautta pääset joko hakemaan vertaislainaa tai sijoittamaan siihen.

Fellow Finance

fellow-financeFellow Finance:n kautta voit hakea vertaislainaa jopa 10000 euroon asti.Lainaaminen ei vaadi takaajia tai vakuuksia ja maksuaikaa saa joustavasti. Ikäraja palvelussa on 20-vuotta ja lisäksi hakijan tulee olla Suomen kansalainen. Fellow Financen sivustolta löydät kätevän lainalaskurin, jonka avulla näet arviot lainan kuukausieristä haetun summan ja maksuajan perusteella.

Hae Fellow Finance Lainaa Tästä

Fixura

fixuraFixura poikkeaa hieman muista tällä sivulla esitellyistä vertaislainapalveluista siten, että sen kautta lainanhakija voi itse määrittää haluamansa koron lainalleen. Tämän koron perusteella sijoittajat sitten päättävät että haluavatko he myöntää lainaa vaiko ei. Fixuran kautta voit hakea 2000-10000 euron suuruista lainaa 12-60 kuukauden maksuajalla.

Hae Fixura Lainaa Tästä

Trustbuddy

trustbuddyJost tarvitset pienempää vippiä, niin TrustBuddy saattaa olla sinulle oikea paikka. Palvelun kautta voit hakea vertaislainaa 100-600 euroa. Trustbuddyn erikoisuutena on se, että jos laina-aika on alle 14-vuorokautta, niin lainasta ei joudu maksamaan lainkaan korkoa. Maksimi laina-aika TrustBuddyn kautta haetuille vipeille on 30-vuorokautta.

Hae Trustbuddy Lainaa Tästä

Lainaaja

lainaajaLainaaja.fi palvelussa lainan korko määräytyy sijoittajien tekemien tarjousten mukaan. Palvelu on lainanhakijalle hyvä, koska sijoittajien välisen kilpailun vuoksi korot yleensä pysyvät hyvin maltillisina. Lainaajan kautta voit hakea 2000-5000 euron vertaislainaa 4-48 kuukauden maksuajalla.

Hae Lainaaja.fi Lainaa Tästä

Vertaislaina Vs Perinteinen Laina

Vertaislainaaminen ei loppupeleissä eroa kovinkaan paljon perinteisistä kulutus -tai tililuotoista. Lainaa haetaan täysin samalla tavalla nettilomakkeiden ja pankkitunnusten avulla. Korot ja kulut vertaislainoissa ovat yleisesti ottaen suurin piirtein samaa tasoa, kuin perinteisissä netin kautta haetuissa vakuudettomissa lainoissa.

Esim. Fixura palvelun kautta lainanhakija voi itse määrittää haluamansa korkoprosentin haetulle lainalle, jonka jälkeen sijoittaja päättää että myöntääkö luottoa vai ei. Tällä tavalla korkoprosentin saa joskus hilattua todella alhaiseksi, jos luotonmyöntäjä sen hyväksyy. Mainittakoon kuitenkin että tälläiset tapaukset ovat suhteellisen harvinaisia.

Lainaa.fi palvelussa vastaavasti sijoittajat tekevät lainatarjouksia ja kilpailun myötä korot ja kulut saattavat laskea hyvinkin alhaiseksi. Etsivä siis saattaa löytää hyviä tarjouksia tämän palvelun kautta.

Vaikka vertaislainaaminen tapahtuu ns. ”person to person”, niin kaikki laina-asiakirjat, perimiset yms. asiat tapahtuvat samalla kaavalla kuin perinteisten luottojen osalta. Vertaislainayritykset satsaavat luottotietojen tarkistamiseen yhtä paljon kuin rahoituslaitokset, koska niille on tottakai tärkeää että sijoittavat pystyvät sijoittamaan varojaan turvallisin mielin.

Vertaislaina Sijoittajan Näkökulmasta

Piensijoittajat ovat tänä päivänä yhä kiinnostuneempia vertaislainaamisesta. Suomessa eletään talouskriisin aikoja ja tämä näkyy sijoittajille pankkien ja rahoituslaitosten tiukentuneina lainanmyöntämiskriteereinä. Tämä antaa sijoittajalle mahdollisuuden sijoittaa rahojaan vertaislainaamiseen suhteellisen pienellä riskillä. Lainaa hakevia ihmisiä kyllä riittää.

Sijoittavat pääsevät mukaan vertaislainaamiseen suhteellisen pienillä sijoituksilla, useassa paikassa jo 1000 euroa riittää. Sijoittajan riskit minimoidaan siten, että sijoitettu summa jaetaan moneen osaan. Tämä tarkoittaa sitä että jos yksi tai kaksi lainaajaa ei suoriudu maksuistaan, niin silti kokonaisuudessa korkojen avulla sijoitus jää plussan puolelle.

Sijoittaja saa monen vertaislainapalvelun tilastojen mukaan keskimäärin 10% vuotuisen tuoton sijoitukselleen, joten vertaislaina on varteenotettava vaihtoehto sijoittajalle esim. eläkesäästämisen, asuntosijoittamisen tai rahastosäästämisen sijaan.

Vertaislaina
5 (100%) 1 Ääntä