Vertaislaina

In Lainat by Ylläpito syyskuu 17, 2018

Vertaislainaaminen on suhteellisen uusi tapa ottaa lainaa. Vertaislaina tarkoittaa lyhykäisyydessään lainaamista ihmiseltä ihmiselle. Pankit siis eivät liity vertaislainaamiseen mitenkään, vaan lainaa tarjoavat yksityishenkilöt.

Vertaislainaa tarjoavat sijoittajat, jotka luonnollisesti hakevat tuottoa lainaamisesta korkojen avulla. Pikalainaa tarvitseville henkilöille tämä lainaamisen muoto on myös usein kannattava, koska korot ovat usein alhaisemmat, kuin suurimmassa osassa ns. normaaleja pikavippejä tai pienlainoja tarjoavissa palveluissa.

Vertaislainaaminen on tehty tänä päivänä helpoksi netissä toimivien välittäjien avulla. Nämä välittäjt yhdistävät sijoittajat ja lainaajat vaivattomasti.

Alta löydät netin suosituimmat palvelut, joiden kautta pääset joko hakemaan vertaislainaa tai sijoittamaan siihen.

Bondora

Bondora

Bondora on Suomen suosituin vertaislainapalvelu, jonka kautta voit hakea edullista lainaa aina 10.000 euroon asti. Lainahakemuksesi käsitellään todella nopeasti ja itse hakemuksen täyttäminenkään ei vie aikaasi muutamaa minuuttia enempää. Maksuaikaa voit hakea lainallesi 3-60 kuukautta ja lainaa voit hakea jos olet 21-vuotta täyttänyt henkilö.

Hae Bondora Lainaa Klikkaamalla Tästä

Fellow Finance

Fellow Finance

Fellow Finance:n kautta voit hakea vertaislainaa jopa 10000 euroon asti. Lainaaminen ei vaadi takaajia tai vakuuksia ja maksuaikaa saa joustavasti. Ikäraja palvelussa on 20-vuotta ja lisäksi hakijan tulee olla Suomen kansalainen. Fellow Financen sivustolta löydät myös kätevän lainalaskurin, jonka avulla näet arviot lainan kuukausieristä haetun summan ja maksuajan perusteella.

Hae Fellow Finance Lainaa Klikkaamalla Tästä

Fixura

Fellow Finance

Fixura poikkeaa hieman muista tällä sivulla esitellyistä vertaislainapalveluista siten, että sen kautta lainanhakija voi itse määrittää haluamansa koron lainalleen. Tämän koron perusteella sijoittajat sitten päättävät että haluavatko he myöntää lainaa vaiko ei. Fixuran kautta voit hakea 1000-10000 euron suuruista lainaa 24-60 kuukauden maksuajalla.

Hae Fixura Lainaa Klikkaamalla Tästä

Lainaaja

Fellow Finance

Lainaaja.fi palvelussa lainan korko määräytyy sijoittajien tekemien tarjousten mukaan. Palvelu on lainanhakijalle hyvä, koska sijoittajien välisen kilpailun vuoksi korot yleensä pysyvät hyvin maltillisina. Lainaajan kautta voit hakea 800-6000 euron vertaislainaa 24-36 kuukauden maksuajalla.

Hae Lainaa Lainaajalta Klikkaamalla Tästä

Vertaislaina Vs Perinteinen Laina

Vertaislainaaminen ei loppupeleissä eroa kovinkaan paljon perinteisistä kulutus -tai tililuotoista. Lainaa haetaan täysin samalla tavalla nettilomakkeiden ja pankkitunnusten avulla.

Korot ja kulut vertaislainoissa ovat yleisesti ottaen suurin piirtein samaa tasoa, kuin perinteisissä netin kautta haetuissa pikaluotoissa.

Esim. Fixura palvelun kautta lainanhakija voi itse määrittää haluamansa korkoprosentin haetulle lainalle, jonka jälkeen sijoittaja päättää että myöntääkö luottoa vai ei.

Tällä tavalla korkoprosentin saa joskus hilattua todella alhaiseksi, jos luotonmyöntäjä sen hyväksyy. Mainittakoon kuitenkin että tälläiset tapaukset ovat suhteellisen harvinaisia.

Lainaaja.fi palvelussa vastaavasti sijoittajat tekevät lainatarjouksia ja kilpailun myötä korot ja kulut saattavat laskea hyvinkin alhaiseksi. Etsivä siis saattaa löytää hyviä tarjouksia tämän palvelun kautta.

Vaikka vertaislainaaminen tapahtuu ns. ”person to person”, niin kaikki laina-asiakirjat, perimiset yms. asiat tapahtuvat samalla kaavalla kuin perinteisten luottojen osalta.

Vertaislainayritykset satsaavat luottotietojen tarkistamiseen yhtä paljon kuin rahoituslaitokset, koska niille on tottakai tärkeää että sijoittavat pystyvät sijoittamaan varojaan turvallisin mielin.

Vertaislaina Sijoittajan Näkökulmasta

Piensijoittajat ovat tänä päivänä yhä kiinnostuneempia vertaislainaamisesta. Suomessa eletään talouskriisin aikoja ja tämä näkyy sijoittajille pankkien ja rahoituslaitosten tiukentuneina lainanmyöntämiskriteereinä.

Tämä antaa sijoittajalle mahdollisuuden sijoittaa rahojaan vertaislainaamiseen suhteellisen pienellä riskillä. Lainaa hakevia ihmisiä kyllä riittää.

Sijoittavat pääsevät mukaan vertaislainaamiseen suhteellisen pienillä sijoituksilla, useassa paikassa jo 1000 euroa riittää. Sijoittajan riskit minimoidaan siten, että sijoitettu summa jaetaan moneen osaan.

Tämä tarkoittaa sitä että jos yksi tai kaksi lainaajaa ei suoriudu maksuistaan, niin silti kokonaisuudessa korkojen avulla sijoitus jää plussan puolelle.

Sijoittaja saa monen vertaislainapalvelun tilastojen mukaan keskimäärin 10% vuotuisen tuoton sijoitukselleen, joten vertaislaina on varteenotettava vaihtoehto sijoittajalle esim. eläkesäästämisen, asuntosijoittamisen tai rahastosäästämisen sijaan.

Vertaislainaa Myös Yrityksille

Vertaislainaaminen on tänä päivänä mahdollistettu myös yrityksille. Vauraus Suomi Oy:n ylläpitämä Yrityslainat.fi palvelu tarjoaa vertaislainaa yrityksille jopa 500.000 euroon asti.

Palvelu toimii siten että Yritys täyttää ensin lainahakemuksen palvelun verkkosivustolla. Tämän jälkeen yrityksen luottotiedot ja lainansaantimahdollisuudet tarkistetaan palveluntarjoajan taholta.

Kun kaikki on kunnossa, niin sijoittavat alkavat sijoittamaan rahaa täyttääkseen yrityksen lainatarpeen. Kun lainatarve täyttyy, niin laina toteutuu ja yritys saa lainarahat käyttöönsä.

Voit lukea tarkemmin Yrityslainat.fi palvelusta sekä muista yrityslainoista täältä.

Lisää tietoa vertaislainoista: lainaanyt.fi/vertaislaina/

Päivitetty syyskuu 17, 2018 klo 15:50

Ylläpito